Er du ryger? Sådan kommer du i bedre form

Hvis du er ryger og har været det i mange år, kan det svært at komme af med den dårlige vane og begynde på en sundere livsstil. Der er ingenting, som taler imod at begynde på en sundere livsstil, så du kan komme i bedre form – noget man i høj grad har brug for, hvis man er ryger. Men hvordan kommer du i gang, og hvordan sørger du for, at du holder den sunde livsstil på sigt? Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer godt fra start.

Kvit smøgerne

Du har hørt det før: Kvit nu smøgerne! Det er dog lettere sagt end gjort, og det kan derfor være en god idé at ty til alternative løsninger, der kan hjælpe dig med at kvitte cigaretterne. Besøg hjemmesiden her, hvor du kan gå på jagt efter alternativer til cigaretterne.
Når du kickstarter din nye sundere livsstil, er det altid en god idé at starte med at skære ned på cigaretterne eller helt stoppe. Hvis du er i gang med et rygestop, samtidig med at du begynder at spise sundere og dyrke motion, vil det samlet set motivere dig og give dig mere blod på tanden til at opretholde alle tre ting.

Motion er altafgørende

Når du har været ryger og belastet dine lunger over længere tid, er det utrolig vigtigt, at du begynder at dyrke motion, for at du får pulsen op. Motionsformer, som er særligt ideelle, er løb og crossfit, der sørger for, at du får pulsen op og forbedrer din kondition. Du kan også begynde i et fitnesscenter, hvor du kan alliere dig med en personlig træner, der kan guide og vejlede dig til, hvordan du kommer i bedre form. Besøg www.s-b-m.dk og få blandt andet gode råd om, hvordan du skal bære dig ad, når du begynder i fitness.dk.

Sund kost

Når du begynder at dyrke motion, vil det helt naturligt give mening for dig at skære ned på de usunde madvaner og skrue op for de sunde. For giver det mening at stå flere timer i fitnesscenteret og svede for derefter at tage hjem og spise en plade chokolade? Det gør det for de fleste folk ikke, og man vil automatisk være mere tilbøjelig til at tage sundere valg, når det kommer til mad. Sørg for at du ikke kører sur i den sunde livsstil og brug tid på at finde inspiration til mad, der er lidt sjovere og mere spændende, så dine smagsløg bliver tilfredsstillet.

Selvom du har været ryger i flere år, er der stadig masser af håb forude for at opnå en sundere livsstil og en bedre kondition. Det gælder om at sætte sig selv et mål, både kortsigtede og langsigtede, der kan være med til at motivere dig og give dig blod på tanden undervejs i din proces mod et sundere jeg.

Posted in Uncategorized

AB Wheel er vejen til en flad mave

Hvis du leder efter det ideelle træningsredskab til træning af dine mavemuskler, så bør du bestemt vælge at kaste et nærmere blik på et såkaldt AB Wheel. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du kan gøre dine drømme til virkelighed, hvis du træner din mave med et AB Wheel.

Hvad end du har intentioner om at opnå en flad mave eller du derimod, så er der mulighed for at realisere dine drømme. Det er et enestående træningsredskab, der giver dig muligheden for at opnå dine mål uden at skulle investere i en række store træningsmaskiner, håndvægte af forskellige størrelse eller lignende.

Derfor er det også en kosteffektiv investering, hvis du ønsker at træne dine mavemuskler. Du kan med fordel købe et billigt, men dog kvalitetsrigtigt ét af slagsen hos den danske webshop Sportsway.

Et AB Wheel kan bruges til træning af hele kroppen

Det er dog ikke blot dine mavemuskler, du har mulighed for at træne med et AB Wheel (som mange også kender under navnet AB Roller). Du har nemlig rig mulighed for at træne hele kroppen, hvilket skyldes, at du kan foretage en såkaldt coretræning, hvor hele din kropsstamme aktiveres og trænes.

Med andre ord, så får du muligheden for at få aktiveret både dine rygmuskler, brystmuskler, armmuskler og ligeledes også benmuskler. Det er naturligvis også ensbetydende med, at hvad end du er en mand eller kvinde, så har du mulighed for at træne dig til en pænere krop med et AB Wheel.

På trods af ovenstående, så skal det dog ikke være nogen hemmelighed, at langt hovedparten af de personer, der vælger at investere i et AB Wheel ønsker at bruge det til at styrke eller tone maven. Leder du selv efter et såkaldt AB Wheel, kan du med fordel vælge at investere i ét blandt udvalget af AB Wheels hos Sportsway.

Sådan træner du med et AB Wheel

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke just er en raketvidenskab at træne med et AB Wheel. Nedenfor finder du en guide til, hvordan det gøres:

  1. Sæt dig ned på knæ og placér dine hænder på hver side af håndtagene.
  2. Sørg for at holde dine albuer let bøjede.
  3. Rul fremad i et roligt tempo og bevar hele tiden kontrollen.
  4. Sæt pres på mavemuskler og bevar presset hele sessionen igennem.
  5. Kør så langt ud som muligt (dog uden at falde sammen).
  6. Rul tilbage til startposition og gentage øvelsen et fastlagt antal gange.

Hvis blot, du sørger for at følge ovenstående guide, så er du garanteret, at du opnår gode resultater i løbet af kort tid, hvad end du har planer om at træne maven eller andre dele af kroppen.

Slap af med en massagebold efter endt træning

Hvis du har trænet med et AB Wheel, så kan du med fordel slappe af med en gang massage, der kan give dig en restituerende og opblødende effekt. Det gøres nemmest med en såkaldt massagebold, som du med fordel kan finde hos Sportsway ligeledes.

Posted in Uncategorized

Gode madideer til dig der træner

Sund kost og træning hænger tæt sammen. Begge kan naturligvis virke uden den anden, men hvis de to kombineres optimalt, kan du opleve, at det hele går op i en højere enhed. Der findes mange myter og falske historier om, hvad man skal spise eller ikke spise når man træner. Hundredvis af ”kure” og andre kortsigtede løsninger, der skal give hurtige resultater.

Men ønsker man resultater, der varer ved og samtidig er sund, så bør man holde sig til naturlige produkter som frisk kød og grønt. Herunder findes en række madvarer, som vil kunne give dig bedre udbytte af din træning, eller på anden måde være fordelagtige for den med en aktiv livsstil.

Laks og anden fed fisk

Ud over det høje indhold af Omega-3 fedtsyrer, som bekæmper kræft og Diabetes, så er Laks og anden fed fisk uvurderlig, når det kommer til at opbygge muskler. Sammenlignet med plantebaserede olier, viser forskning at folk, der indtager fiskeolie opbygger muskler langt hurtigere. Kroppen benytter dobbelt så mange aminosyrer til at opbygge proteinvæv, især omkring skeletmusklerne.

Vandmelon

I de senere år er vandmeloner begyndt at dukke op som middel mod ømme muskler. Spanske forskere har konkluderet at, hvis man indtager vandmelon en time før træning, vil man opleve reduceret muskelømhed. Dette skyldes stoffet Citrulline, der findes i vandmeloner. Det er et stof, der er kendt for at forbedre blodomløbet og sænke blodtrykket. Flere steder sælges vandmelonjuice, som tilskud til kosten, men det anbefales at spise vandmelon. Gør man det, bør man spise af det hvide på skrællen, da det indeholder den højeste koncentration af Citrulline.

Rødbedesaft

Forskning viser at, rødbedesaft kan være med til at øge udholdenhed ved især cardiotræning. Det kan endda vælte koffein af banen. Forskerne testede en række atleter, som fik henholdsvis rødbedesaft og placebo. De der have indtaget rødbedejuice fortsatte 16% længere end de, der have fået placebo. Anskaf en juicepresser og kom i gang. Rødbeder er heldigvis tilgængelige året rundt, så det er et fantastisk supplement til kosten.

Ærteprotein

Ærteprotein pulver har være brugt et stykke tid og det med god grund. Grunden? Ærteprotein er propfyldt med aminosyrer, som er med til at udsætte muskelømhed under træning. Dette giver mulighed for at trænge længere og dermed opnå bedre resultater. Det er også med til at forstærke dit immunforsvar og formindsker tabet af calcium, hvilket giver stærkere knogler. En spiseskefuld kan indeholde op til 25g magert protein. Det kan nemt tilsættes en smoothie, så det er bare med at komme i gang.

Start allerede i dag

Der er ingen grund til at tøve. Hvis du træner og gerne vil give din krop de bedste forudsætninger, så spis naturlig og sundt. Der er naturligvis nogle produkter, som det kan være svært at få fat i. I så fald anbefales det, at man indtager andre naturlige kosttilskud. Kig her og se et bredt udvalg af tilskud, der kan være med til at holde din krop sund og ved godt helbred.

Posted in Uncategorized

Sådan finder du motivationen til at træne

Har du svært ved at finde motivationen til at besøge træningscentret eller løbe en tur? Så kan du med fordel kigge med nedenfor, hvor du kan finde nogle gode råd til, hvad der kan motivere dig selv til at træne.

Køb noget lækkert fitness tøj og sko

Til en start skal du have købt noget lækkert fitness tøj. Hvis du føler dig godt tilpas i det tøj du har på, så får du automatisk mere motivation til, at tage det på og komme afsted i fitnesscentret.

Alt efter hvad du skal træne, så er det en god ide, at være godt dækket ind med noget forskelligt tøj. Køb både lange og korte fitnessbukser, lange og korte overdele og gode strømper der gør at dine fødder kan ånde. Køb også nogle gode sko, som du kan træne i, så du ikke ødelægger kroppen med forkerte sko. Fitnesstøj som du med fordel kan prøve og som er rigtig lækkert at træne i er Adidas by Stella Mccartney.

Find dig en træningspartner

Til at opretholde motivationen til at træne er det en god ide, at finde en træningspartner. Hvis du har en fast aftale med en træningspartner, så er det nemmere for dig at komme afsted. I kan motivere hinanden til at træne og det bliver dermed sjovere og nemmere for jer begge at træne.

Planlæg din tid

Den tredje ting du kan gøre for at motivere dig selv er, at planlægge din tid. Skriv ind i din kalender hvornår og hvor du skal træne. Når det er skrevet i kalenderen, så har du forberedt din hjerne på, at du skal træne og det bliver dermed en del af din hver dag.

Varier din træning

Man kan hurtigt miste motivationen, hvis træningen er fuldstændig den samme hver gang du er afsted. Du skal derfor sørge for at varier træningen, så du opretholder motivationen. Du kan f.eks. melde dig på forskellige hold i dit fitnesscenter, løbe ture til områder du ikke har været eller lave nogle nye øvelser, som du kan finde på nettet.

Du skal også huske at forkæle dig selv

Det er vigtigt, at du husker at forkæle dig selv. En presset hverdag med arbejde og træning kan være hård og man kan derfor godt trænge til afslapning, så der kan komme nyt energi til kroppen. En god måde hvorpå du kan forkæle dig selv er med en god massage eller wellness. Kig på denne side og find lige præcis det der skal til at forkæle dig selv, så du kan bevare din motivation og finde en ny energi.

Posted in Uncategorized

Kom i bedre form

Det er efterhånden blevet en vigtig del af mange danskeres hverdag at træne, spise sundt og motionere dagligt. Det kan dog for mange af os være svært at leve op til presset og ofte ender det med, at vi enten ikke kommer af sted til træningen, eller at vi måske vælger en hurtig og usund aftensmad eller frokost. Hvis du ønsker at vende udviklingen og få overskud til at motionere og spise sundt, handler det i høj grad om at ændre dine vaner. Herunder får du tips til, hvordan du kan kickstarte din forbrænding og få en bedre kondition, samt hvordan du kommer i gang uden at vende din hverdag helt på hovedet.

Juice din forbrænding op

Du har sikkert hørt om juicekure og måske kender du endda nogen, som har prøvet det. En juicekur er ikke hokus pokus, men blot en sund og nærende måde at rense dit system på. Du kommer af med alle dine affaldsstoffer og fylder din krop med sunde vitaminer og mineraler. Du kan vælge udelukkende at drikke juice i 3 eller 5 dage, for at få det ultimative boost, eller du kan erstatte én af dagens måltider med en juice hver dag. Det er vigtigt at du vælger de rigtige juicer for at få det optimale resultat, og du kan finde masser af guides på nettet til at hjælpe dig. Samtidig skal du huske at bevæge dig under kuren, og sørge for at spæde din juice op med lidt sund olie, så du får det fedt din krop har brug for. Du kan købe både slowjuicere og almindelige juicer hos power.dk, hvor du også finder smarte træningsgadgets og -udstyr.

Ro dig til en bedre kondition

Roning er en fantastisk måde at træne på, fordi du med en romaskine aktiverer hele kroppen. Du får både hurtigt en bedre kondition og en god træning til alle dine muskler. En anden fordel ved at købe en romaskine er, at alle kan holde til at bruge den. Om du er garvet eller nybegynder, findes der en romaskine, som passer til dig. Du kan finde en romaskine, der passer til dine behov på denne side.

Tips til at komme i gang

Det sværeste er oftest at tage beslutningen. Sig til dig selv, at du vil ændre dine vaner en gang for alle og stå ved din beslutning. Hvis du ønsker at prøve en juicekur, så sørg for at finde nogle dage i din kalender, hvor du har tid til at gennemføre det uden stress, eksempelvis over en weekend. Med hensyn til motion og træning, kan det være svært at tage sig sammen når først man er kommet hjem fra job eller studie og allerhelst bare vil slappe af. Sørg for at tage dit træningstøj på før du tager en beslutning om at smide dig på sofaen. Det motiverer din hjerne til at træne, hvis du er rigtigt klædt på.

Posted in Uncategorized

Motivér dig selv til træning med disse tricks

Har du af og til svært ved at finde motivationen til at træne? Bare rolig: Du er bestemt ikke den eneste, der har problemer med motivationen. Heldigvis er der noget du kan gøre ved det! Her på siden har vi samlet en række forskellige tricks til at motivere dig selv med. Disse tricks er gode at benytte sig af på de tidspunkter, hvor du har svært ved at motivere dig selv til at komme af sted til træning.

Tempofyldt musik giver dig lyst til at yde mere

Der skal bestemt ikke herske nogen som helst tvivl om, at tempofyldt musik giver dig lyst til at yde mere. Derfor er det en uhyre god ide at lytte til noget motiverende musik både før og under træning. Du skal lytte til det før træning af den simple grund, at det giver dig lyst til at træne. Og musik under din træning gør dig ganske enkelt i stand til at yde mere, så du får mere ud af dine timer i træningscenteret eller hvor du nu træner henne.

Producenten Jabra laver nogle af verdens bedste høretelefoner til træning. Tag endelig et nærmere kig på producenten, hvis du er på udkig efter nogle høretelefoner, der sidder komfortabelt og som samtidig spiller rigtig godt.

Lækkert træningstøj øger lysten til at komme af sted

Der findes ikke noget værre end at være i besiddelse af dårligt træningstøj. Dårlige træningstøj får dig ikke just til at føle dig klar og parat til træning. Derfor bør du gøre dig selv den tjeneste at investere i noget lækkert tøj, så du får lyst til at tage tøjet på og dermed komme ud at træne. Mere skal der faktisk ikke til for at få vendt den onde cirkel.

Hos INTERSPORT finder du noget af det lækreste træningstøj til alle sportsgrene. Den helt store fordel ved Intersport er, at de forhandler nogle af de største mærker på markedet, hvilket er din garanti for en høj kvalitet.

Se eller læs om personer der har klaret lige præcis dét mål du har sat dig

Hvis du for eksempel har et mål om at tabe dig nogle kilo, så giver det rigtig god mening for dig at læse om andre personer som har klaret dette mål. Ved at se andre lykkedes med deres projekter vil det motivere dig selv til også at give den en ekstra skalle. Gå for eksempel på youtube og søg lidt efter nogle personer som befinder sig i den samme situation som dig. Det vil med garanti øge lysten til at kæmpe ekstra hårdt for at nå dit mål.

Posted in Uncategorized

Sådan får du en stærk core som cykelrytter

Som cykelrytter kan du ikke kun forbedre dig ved at cykle flere kilometer i et højere tempo. Der er også en lang række andre faktorer som du kan skrue på i forhold til at blive en bedre cykelrytter. En af disse faktorer er din coremuskulatur.

Hvorfor er en stærk core vigtig?

En stærk core er vigtig, da det er med til at stabilisere din krop. Derudover er en stærk core også med til at give dig et mere effektivt og kraftfuldt tråd, hvilket er uhyre vigtigt, hvis du for eksempel kører for at vinde – og hvem gør ikke det? En stærk og stabil core er samtidig med til at gøre dig mere udholdende i forhold til mange timer i sadlen.

Gode øvelser til en stærkere core

Herunde har vi samlet en række gode øvelser til en stærkere core. Øvelserne kan med fordel laves efter dine cykelture kombineret med lidt udstrækning.

Planken

Planken er den absolut bedste øvelse til en stærkere core. Den er nem at udføre og resultaterne kan mærkes meget hurtigt. Hvis du ikke er så øvet i øvelsen, så start roligt ud og byg ligeså stille flere sekunder og minutter på.

Side-planken

Side-planken minder meget om planken. Forskellen er bare, at den udføres på siden, hvor du har din ene arm til at hvile på gulvet mens den anden hviler på din hofte.

Squat

Squat er en uhyre effektiv øvelse til styrke af core OG ben. Den udføres bedst i et fitnesscenter med gode vægtskiver og en solid vægtstang. Du kan også udføre den uden vægt – dette vil også have en gavnlig effekt.

Ab-wheel

Ab-wheel er også et super effektivt redskab til en stærkere core. Som nybegynder kan den være meget hård at udført. Derfor gælder det om at starte roligt ud og bygge stille og roligt på.

Vidste du i øvrigt, at du hos Bilka kan finde træningsudstyr til privaten? Bilka sælger bl.a. de populære kettlebells som du med fordel kan inddrage i din styrketræning. Se udvalget af træningsudstyr.

Posted in Uncategorized

3 træningsøvelser til styrke & vægttab, som du kan lave derhjemme

Bruger du også alt for mange kræfter på at presse træning ind, i en i forvejen presset hverdag?
Jeg er selv en af de mange piger som ikke har det store overskud efter arbejde, til at slæbe mig selv ned i et fitnesscenter. Jeg arbejder 10 timer hver eneste dag i et selvstædigt elektronik firma (også om søndagen) og har derfor ikke meget tid ved siden af arbejde til at gå i træningscenter. For at være helt ærlig så er jeg heller ikke den store tilhænger af træningscentre, da der ofte er et væld af sveddryppende mennesker og kø ved maskinerne. Tværtimod, så vil jeg meget hellere sætte god musik på anlægget og lukke helt af for tid og rum, med træning hjemme på stuegulvet.
Jeg vil anbefale dig, at du anskaffer dig en god yogamåtte og skulle du blive bidt af hjemmetræning, så kan du altid tilkøbe et par håndvægte, kettleballs ect.

Jeg har samlet 3 simple, men meget givende træningsøvelser, som du kan lave derhjemme på stuegulvet.
Alle 3 træningsøvelser how to create guest user in macbook air kan laves i et “flow” som vil tage en god 20 – 30 minutter eller du kan dele øvelserne ud og lave dem i løbet af dagen. Jeg selv, laver cirka et træningssæt i timen på arbejde.
Mange tror fejlagtigt, at man skal ned og kampsvede i flere timer i et center, for at kunne se resultater. Det vigtigste er, at du tilpasser træningsøvelserne til din hverdag og husk, den eneste dårlige træning, er den du ikke fik lavet!

træningsøvelse med stolbutt exercise with chair

1 øvelse:

Den første øvelse som jeg vil introducere dig for, kan laves på arbejdspladsen eller i hjemmet. Det eneste du skal bruge er en stol. Øvelsen styrker både din lower-body, numse, ben og er en perfekt øvelse til dig, som ønsker tonede og slanke lår, samt en rund og løftet bagdel.

Fremgangsmåde:
1: Stil dig bag ved stolen og grib om stoleryggen med begge hænder.

2: Stræk dit venstre ben, peg tæerne bagud og løft benet bagud indtil det næsten er i hofte højde. 3: Sænk igen dit ben, men stop lige inden din fod rammer jorden og gentag øvelsen.
Gentag denne øvelse 30 gange og skift så til højre ben. Jeg anbefaler at du i alt laver denne øvelse 3 x 30 pr. ben. Er du begynder, så start med 3 x 15 pr. ben.

Vigtigt – Det handler ikke om at skynde sig igennem øvelsen, men derimod at komme i kontakt med musklerne. Giv dig god tid til hver bevægelse og pas på, at du ikke kommer til at læne dig ind over stoleryggen, men bevar en rank ryg, spændte mavemuskler (træk navlen ind) og fokuser på brugen af dine muskler. Øvelsen lyder enkel, men tro mig, den kan mærkes!

planking-planke øvelse

2 øvelse:

Den næste øvelse er perfekt at implementere i din hverdag. Du har måske hørt om “Planken” før, da det er en af de absolut bedste styrkeøvelser til hele din krop.
Du kan eventuelt gøre det til en daglig rutine, at starte dagen med 30 sekunders ”planke” og igen afslutte dagen med 30 sekunder. Som du bliver sejere og stærkere så øg med 15 sekunder.
Jeg kan også med fordel anbefale at lave planken, hvis du mangler overskud midt på dagen, da en sådan øvelse giver fornyet energi, hvis du er sunket lidt for langt ned i stolen.

3 ting, som du styrker og træner ved at lave Planken
1: Du styrker din core, dine abdominal muskler og mid-section. På dansk vil det sige, at du træner alle bygestenene til en trænet og tonet mave.
2: Planken giver dig en stærk og rank ryg, hvor både de øverste rygmuskler og din lænd bliver stærkere.
3: Du bygger ikke kun styrke på din krop, men giver den også fleksibilitet og balance. Faktisk bliver din fleksibilitet øget fra top til tå!
Som du bliver dygtigere til Planken, kan du også presse dig selv yderligere. Prøv at række den ene arm frem og øg sværhedsgraden ved at hæve det modsatte ben og strække det bagud. Det er svært og husk at træk navlen indad og hold ryggen lige.

Fremgangsmåde:
1: Lig dig fladt på gulvet

2: Hæv kroppen op fra gulvet og læg vægten på dine tæer og underarme. Din krop skal være rank og lige, som en streg i luften.
3: Træk navlen indad og spænd i samtlige muskler i kroppen. Du skal ikke spænde hårdt, men så du kan mærke hvordan musklerne arbejder for at holde positionen.
4: Hold øvelsen i 30 sekunder
– Husk at øge antallet af sekunder, som du ligger i planken i takt med at du bliver bedre og stærkere.

Vigtigt – Du må gerne have et naturligt “svaj i lænden” men fokuser på at din mave ikke hænger fremover eller at din numse ikke stritter op ad. Har du problemer med at holde Planken tiden ud, så afbryd øvelsen og start forfra når du igen er klar. Øvelse gør mester og viljestyrke og tålmodighed er vejen frem.

 

burpees træningsøvelse hjemme12071782_10207323392220030_171345920_n (1) 12081442_10207323390779994_858113444_n (1)

3 øvelse:

Denne tredje øvelse er en rigtig “killer” og du får trænet stort set alle muskler i kroppen, samtidig med at du får sved på panden og sat godt gang i dit stofskifte! Øvelsen er kaldet en Burpee og er en blanding af 3 forskellige bevægelser. Faktisk er burpees en af de bedste træningsøvelser, til at forbrænde fedt og derved tabe sig.

Fremgangsmåde:
1: Sæt dig på hug og gør dig klar til at gå ud i en almindelig armbøjning.
2: Gå ned i en strakt armbøjning og hav dine hænder placeret lige under dine skuldre.
3: Lav en enkelt god armbøjning og spænd godt i mavemusklerne og hold ryggen lige.
4: Kast nu dine ben fremad, så du ender med at sidde i en “frø position” (samme stilling som ved øvelsens start)
5: Præcis som hvis du var en frø skal du nu sætte hårdt af fra jorden og springe højt op i luften med armene strakte over dit hoved.
Gentag øvelsen 15 gange. Jeg anbefaler at du i alt laver 3 x 15 i løbet af dagen. Tilføj henholdsvis 5 burpees til dine trænings sæt, som du bliver bedre.

Vigtigt – Pas godt på din krop og øv dig i at lande så “blødt” som muligt fra dit spring. HUSK at din træning er for at gøre dig stærkere, mere tonet og for at smide overflødige kilo, men vejen dertil er ikke en sprint! Det vigtigste er, at du giver dig tid til at udføre øvelserne med god teknik og kontakt til dine muskler.

Posted in Uncategorized

Hvorfor overhovedet træne fitness?

Fitnesstrenden er i den grad slået igennem og det er umuligt at forbigå den opmærksomhed der er plantet omkring den. Både i tv-reklamer, på plakater og i sociale sammenhænge, bliver begrebet anvendt som aldrig før. At fitness er blevet så populært gør, at mange især unge er hoppet med på bølgen. Det er en positiv fremgang i et samfund, hvor fedme samtidig er ved at slå igennem som en folkelig sygdom. Det er altså gavnligt, hvordan samfundet, for mig at se, prøver at helbrede sig selv og dets diagnose med fokus på det sunde liv og her er fitness centralt.
I mit tidligere blogindlæg var fokusset på de fællesskabsdannelser, der finder sted i et fitnesscenter samt den frihed, der samtidig er forbundet dermed. I dette indlæg vil fokusset være på det, som fitness giver dig. Her tænkes der både på det kropslige og det mentale. Nu er jeg ikke uddannet fitnessinstruktør eller andet, der giver en bred viden indenfor feltet, så meget af det jeg her kommer med er egen erfaring.

Når man er fitnessudøver både på det professionelle plan og amatør niveau er det ofte en god idé at sætte sig mål med sin træning. På denne måde kan det bedre evalueres om det går i den retning man ønsker og derved bliver målet mere overkommeligt. Dette har en motiverende effekt, der kan gøre det nemmere at komme af sted ned og træne. Da jeg først begyndte at træne var mit mål at øge min muskelmasse. Dette var primært af æstetiske årsager. En flot krop er nemlig for mig at se en krop, der udover at være slank også er stærk og tonet. Gerne med nogle former. (Det skal dog påpeges, at disse modstridende ønsker ikke altid lader sig gøre på samme tid, da muskelopbygning gerne kræver noget fedt at bygge af og former for manges vedkommende er svære at bibeholde jo slankere man bliver). Ud over det æstetiske gør muskelmasse det, at det øger din forbrænding, også når du sidder i sofaen. Derudover gør det også noget godt for din holdning. Der lå også det element i det, at en stærkere krop naturligvis er et godt forsvar, hvis man en dag skulle være så uheldig at blive overfaldet.

Som tiden gik, blev jeg stærkere og stærkere og på et tidspunkt nåede jeg til et punkt, hvor der gik konkurrence i det. Både i forhold til mine venner og veninder, men først og fremmest i forhold til mig selv. Jo mere jeg trænede, jo større var motivationen for at komme derned. Især efter, at resultaterne af anstrengelserne blev mere og mere synlige.

I dag har min træning ændret sig til, at være en god kombination er styrke og cardio. Min styrke er ikke helt, hvad den har været, men eftersom, at jeg har været stærk engang kan jeg se, at det hurtigt kommer til mig igen. Når jeg styrketræner gør jeg det med færre kilo og flere gentagelser. På den måde opnår jeg en mere fast og tonet krop uden at den bliver større. Når jeg træner cardio er det primært for, at forbrænde kalorier og slippe af med min (jeg har fået en kæreste) kilo. Derudover giver det mig en bedre kondition. Dette hjælper mig til bedre indlæring, bedre søvn om natten og til i det hele taget at få det godt. Ja jeg er træt efter sådan en omgang, men det er min erfaring, at man vinder energi på det i længden.

Der er altså flere grunde til, at jeg har valgt at træne fitness. Som den unge og forfængelige kvinde jeg er, har det æstetiske aspekt meget at skulle have sagt. Derudover er det sundt for både krop og sjæl. Det gør sig gældende nu, men det er i høj grad også noget der forebygger en masse sygdomme, videoder apk download herunder hjertekarsygdomme og knogleskørhed. Personligt kan jeg mærke, at jeg efter at være begyndt at træne er blevet et gladere menneske med en del mere overskud. Mit velvære samt selvtillid er blevet væsentligt bedre og selvom det er svært at komme ned i centeret på en dårlig dag, så bliver den altid bedre når jeg tager derfra.

For mig at se er der altså tonsvis af gode grunde til at begynde at træne. Her har jeg kort skitseret, hvad der motiverer mig i min træning. Hvad motiverer dig? Find ud af det og sæt dig et mål, så er du allerede godt på vej.

Posted in Uncategorized

Unges ageren og fællesskabsdannelser i et fitnesscenter

Universitetsopgave som besvarer spørgsmålet om hvordan unge agerer i forhold til hinanden i et fitnesscenter og hvilke fællesskaber bliver der dannet i mobdro apk  lyset af interaktioner imellem dem – find opgaven her Projektet 3. semester

Posted in Uncategorized